Wat is Bintang bier precies?

Bintang bier

Door de jaren heen zijn er ontzettend veel verschillende biermerken ontstaan. Veel mensen vinden het leuk om zo veel mogelijk verschillende merken te proeven. Bier wordt overal ter wereld gedronken. Je kunt daardoor verschillende bieren van over de hele wereld proeven. Als je eens een biertje uit Indonesië wilt proeven is Bintang bier het perfecte biertje voor jou. Dat is namelijk het bekendste bier van Indonesië. 

Bintang bier

Waar wordt het bier gebrouwen?

Door de jaren heen is er veel veranderd op het gebied van bier. Je zou daardoor verwachten dat er ook erg veel veranderd zou zijn bij de brouwerij van Bintang bier. Dat is echter niet zo, het bier wordt al sinds 1929 op dezelfde plaats gebrouwen. De fabriek staat in Soerabaja in Indonesië. Door de jaren heen is die fabriek een aantal keren van naam veranderd. Dat komt door verschillende redenen. Uiteindelijk is het voor de consument natuurlijk niet belangrijk wat de naam van de fabriek is. Voor hen gaat het er natuurlijk om dat het bier goed smaakt. Daar is gelukkig geen twijfel over mogelijk bij dit biermerk.

Bintang bier

Het meest bekende bier van Indonesië

De kans is groot dat je al eens van Bintang bier hebt gehoord. Dat is niet gek aangezien dat het meest bekende biermerk van Indonesië is. Het is natuurlijk vooral bekend in Indonesië, maar ook daarbuiten is het merk zeer bekend. De fabrikant van het bier is al eens in de prijzen gevallen. In 2011 won Bintang een gouden medaille in de categorie lager. Het bedrijf won deze prijs bij de Brewing Industry International Awards in London. Dat komt waarschijnlijk mede doordat er bij het brouwproces gebruik wordt gemaakt van streng geselecteerde ingrediënten. Daardoor komen de unieke smaak en het hoppige aroma goed naar voren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *