gaming pc

Waarom je niet meer een gaming pc zelf in elkaar hoeft te zetten

De meeste gamers vinden dat je een gaming pc zelf in elkaar hoort te zetten. Zo weet je zeker dat je de beste onderdelen hebt en niet opgelicht wordt omdat de fabrikant bepaalde keuzes voor jou heeft gemaakt.

gaming pc

De verklaring voor deze trend onder gamers om je pc zelf te bouwen is vroeger ontstaan, toen pc’s vrijwel uitsluitend geleverd werden als totaalpakket. Daardoor zat er altijd wel iets in de pc dat niet geschikt was voor de nieuwste en beste games: de videokaart was niet toereikend, de opslag niet voldoende of het bijgeleverde scherm viel tegen. Daarom gingen gamers zelf bouwen, om tot het beste resultaat te komen.

De markt is veranderd

Tijden zijn echter veranderd. Er zijn nu bedrijven voor en door gamers opgericht. Daar weten ze maar al te goed hoe je een gaming pc in elkaar zet. Bovendien zijn er ook bedrijven die jou de mogelijkheid geven online je eigen pc samen te stellen. Zij zetten de pc dan voor een bedrag voor je in elkaar en sturen het op. Waarom zelf de moeite doen als het niet écht hoeft?

gaming pc

Het soort gamer dat je bent

Veel gamers zijn geneigd het beste van het beste te kopen, ook al spelen ze alleen oude DOS games of zijn ze rustig jarenlang zoet met een beperkt aantal games. Dan heb je simpelweg niet het duurste van het duurste nodig. Waarom extra betalen voor WQHD of 4K als je toch niks doet op je pc waar deze capaciteit voor nodig is? Dat is gewoon zonde van je geld.