Waarom een peeling een goed idee is voor je huid

peeling

Iedereen wilt natuurlijk graag een mooie gladde huid. Maar hoe bereik je dat? Een peeling is een van de manieren om huidproblemen op te lossen. Met een peeling kun je het mooiste uit je huid naar boven halen. Op veel plekken in Nederland kun je een behandeling laten doen, een door ons gevonden optie is bijvoorbeeld deze peeling in Amersfoort. Maar wat is een peeling en wat zijn precies de voordelen van een peeling?

Wat is een peeling

Simpel gezegd is een peeling een van de snellere manieren is om je huid te vernieuwen. Met de peelingbehandeling wordt een chemische oplossing op je huid aangebracht waardoor deze als het ware gaat vervellen en uiteindelijk loslaat. Door de dode huidcellen weg te peelen onthul je een nieuwe huid onder de oude, die meestal gladder en minder gerimpeld is dan de oude huid.

Je skincare producten worden beter opgenomen

Een peeling begint al binnen een paar minuten te werken. Doordat de zuren van de peeling de bovenste oude huidlaag afwerpen, wordt er een signaal gegeven aan de springlevende cellen daaronder om zich jonger te gedragen. Ze gaan zich vermenigvuldigen, bewegen naar boven en verhogen daar de de aanmaak van collageen en hyaluronzuur. Daarnaast is een groot voordeel van de peeling dat je skincare producten beter worden opgenomen. Dat komt doordat de oude dode huidcellen niet meer in de weg zitten voor de nieuwere cellen om het product op te nemen.

Peeling kan acne en littekens verminderen

Salicylzuur en andere peeling-ingrediënten duiken diep in de huid om de poriën te ontstoppen, terwijl mee-eters in het huidoppervlak laten verdwijnen en littekens van puistjes vervagen. Een ander voordeel van salicylzuur: het blijft hangen in de poriën, waardoor ze langer niet verstopt raken. Door acnelittekens met peelings te behandelen kun je het grote nadeel van laserbehandelingen vermijden: er is ongeveer een kans van 30% om een acne-uitbraak te krijgen na een laserbehandeling. En dat is precies wat je niet wilt als je littekentjes wilt vermijden.

Peeling tegen donkere kringen

Een peeling op een van de meest kwetsbare stukjes huid, rondom je ogen, kan natuurlijk eng klinken. Maar er bestaan volledig veilige peelingbehandelingen die ook geschikt zijn voor rond je ogen. Een huid verhelderende peeling kan ervoor zorgen dat erfelijke donkere kringen minder zichtbaar worden. Peelings kunnen dus echt wonderen verrichten! Ga jij er een nemen?