Mooie scooter

Waar kun je een e bike goedkoop bestellen?

Je wilt een lekker eindje gaan fietsen, maar je hebt geen zin om tegen de wind in te rijden of tegen hoge heuvels op te trappen. Ook veel geld uitgeven staat niet op het verlanglijstje. Je gaat dus op zoek naar een e bike goedkoop online. Let op, want niet alle elektrische fietsen zijn hetzelfde, zeker in de lagere prijzen moet je uitkijken dat je geen kat in de zak koopt. Op zoek naar een goedkope e bike maar wil je extra stabiel en veilig zitten? Ook voor elektrische driewielers hebben we enkele handige tips voor je!

Goedkoop is duurkoop

Voor alle fietsen kun je eigenlijk stellen dat een lage prijs ook een lagere kwaliteit betekent. Dat spreekt ook wel voor zich, er moet gewoon bezuinigd worden op materialen en afwerking. Bij een e bike goedkoop bestellen geldt ook dat de goedkoopste modellen niet de kwaliteit bieden die regelmatige fietsers op prijs zullen stellen. Het frame zal doorgaans wel in orde zijn, maar de aandrijving, het rijcomfort en de details zijn het toch allemaal nét niet. Dit betekent overigens niet dat je altijd de hoofdprijs moet betalen, op een gegeven moment ligt er een omslagpunt van goed naar luxueus. Wanneer je geen behoefte hebt aan tientallen versnellingen, een zeer lichte accu of een verende voorvork, dan kun je voor een heel schappelijke prijs een mooie elektrische fiets kopen. Denk aan merken zoals Dutchebike of Puch, die maken beide betaalbare modellen die toch kwaliteit leveren.

elektrische step

Wordt het tijd voor een elektrische driewieler?

Ouderdom komt met gebreken. En we worden met z’n allen steeds ouder, dus komen we ook voor wat ongemakken te staan. Juist dan is het van belang om in beweging te blijven, met een e bike die goedkoop is kun je weer op pad gaan. Maar die fietsen zijn behoorlijk snel, je hebt er een goede balans voor nodig om overeind te blijven. Wanneer je twijfelt of je die e bike onder controle kunt houden is het ook mogelijk om naar elektrische driewielers te kijken. Die bieden meer stabiliteit en veiligheid, met alle voordelen van een fiets op accu.

Driewieler of scootmobiel?

Elektrische driewielers bevinden zich ergens tussen e bikes en scootmobielen in, toch lijken ze vooral op reguliere fietsen met een extra wiel aan de achterzijde. Aan de voorzijde van de fiets zul je geen verschil zien, maar in plaats van een groot achterwiel bevinden er zich twee kleinere wielen. Dit geeft deze elektrische driewielers meer balans, terwijl je toch kunt blijven trappen. Een scootmobiel is meer een scooter met drie wielen, het is daarmee geen fitness instrument zoals een fiets dat is. Je kunt wel stoppen zonder af te stappen, dat is heel praktisch en ook veilig bij een verkeerslicht.

Scootmobiel

De keuze is enorm …. beperkt

Er is één probleem bij het vinden van een geschikte elektrische driewieler en dat is het beperkte aanbod. Online is de Dutchebike Triple een populair model vanwege de aanschafprijs en het riante aantal features voor de prijs. Het aantal versnellingen van dit model ligt op zeven, meer dan voldoende voor de meeste gebruikers. Voor extra lange ritten kun je kiezen voor een accu met meer capaciteit, dan hoef je niet zo vaak te stoppen om bij te laden. Je kunt deze fiets in wit en zwart bestellen, het is een unisex model dat voor zowel dames als heren geschikt is. De instap is extra laag voor een veilig en comfortabel begin van de rit. Verder is het een lekker sportieve fiets waar je gewoon mee op het fietspad kunt rijden. Online kost het basismodel ongeveer 2100 euro, er is een optie voor leasen waarmee je de kosten kunt spreiden in maandelijkse termijnen. Zo koop je een e bike die goedkoop en toch goed is!