Waar komt de muziek vandaan?

accordeon muziek

We luisteren met z’n allen massaal naar muziek. Maar weten we eigenlijk wel waar muziek oorspronkelijk vandaan komt en hoe het precies in ontstaan? Weet jij bijvoorbeeld hoe accordeon muziek of gitaar muziek zich ontwikkelt heeft in de loop van de jaren? Vroeger roeide men met de riemen die ze hadden. Ze maakten vooral gebruik van hun eigen lichaam en voorwerpen om hen heen om muziek te maken. Zo gebruikten zij hun handen om te klappen en sloegen ze met takken op tonnen om muziek te produceren. Vanaf daar is muziek steeds verder ontwikkeld. . 

accordeon muziek

De historie van muziek

Als we proberen te achterhalen waar muziek werkelijk vandaan komt, zijn er maar weinig bronnen die dit echt kunnen aangeven. Volgens wetenschappelijk onderzoek van verscheidene musicologen is er wel degelijk een spoor te vinden van de eerste tekenen van muziek. In de tweede helft van de laatste ijstijd werden de eerste tekenen van muziek gevonden in vorm van grottekeningen en kleine voorwerpen. Daarnaast zijn er wat muziekinstrumenten gevonden, gemaakt van natuurlijke materialen. Hierbij kun je denken aan fluiten van voetkootjes en fluiten met toon gaatjes. Op deze manier kon men verscheidene klanken creëren. Later werden de fluiten echte toongevende instrumenten. En toen werden de fluiten echt ingezet als muziek spel en niet alleen als ritueel- of signaalinstrument.

Muziek is altijd overal al geweest

Ook tonen diverse onderzoeken aan dat er nooit een enkel volk bestond zonder een bepaalde vorm van muziek en de beoefening daarvan. Er zijn over de hele wereld sporen gevonden van oude muziekinstrumenten in diverse vormen en soorten. Natuurlijk zag bijvoorbeeld de fluit er heel erg anders uit dan hoe we hem nu kennen, maar waarschijnlijk heeft muziek altijd al deel uitgemaakt van de mens vanaf het moment dat wij in staat waren klanken te kunnen voortbrengen en signalen overbrengen naar andere mensen. 

Vroeger was er geen accordeon muziek of pianomuziek en dat komt omdat muziek toen nog niet zo geëvolueerd was. Maar het begin was er dus zeker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *