Uitvaart Amsterdam ook voor kleine uitvaarten

Wanneer een dierbare komt te overlijden, is dat natuurlijk erg verdrietig. De nabestaanden willen graag veel mensen om zich heen en zo de overledene het afscheid geven dat hij of zij verdient. Maar wat nu als je dierbare komt te overlijden in deze tijden? In tijden waarin maximaal 30 mensen aanwezig mogen zijn bij een uitvaart? Is dat dan een teken dat er minder om deze persoon gerouwd wordt? En wat als je sowieso liever een uitvaart in kleine kring wilt houden? Sommige mensen geven voor hun overlijden aan dat ze alleen de naaste familie bij de uitvaart willen hebben. Dan is zo'n grote aula wel een enorme ruimte en die doet extra triest aan omdat deze grotendeels leeg is. Uitvaart Amsterdam heeft allerlei oplossingen voor kleine uitvaarten.

Bij Uitvaart Amsterdam kun je, letterlijk, een uit-vaart regelen

Een uitvaart in klein gezelschap is momenteel de norm. Het is dan ook logisch dat mensen op zoek gaan naar andere locaties dan het Uitvaartcentrum. Zo kun je bij Uitvaart Amsterdam een echte uit-vaart regelen. De kist met de overledene wordt dan op een salonboot geplaatst en deze vaart over de grachten of de Amstel naar de uitvaartplaats. Aan boord van de salonboot is voor een klein gezelschap prima de afstand van 1,5 meter tot elkaar te bewaren. En toch voelt het knusser dan in zo'n grote aula.

Een kleine uitvaart heeft ook voordelen

Waar niemand het over heeft, maar wat wel waar is: een kleine uitvaart kan een stuk goedkoper zijn dan een grote uitvaart. Maar Uitvaart Amsterdam heeft ook andere voordelen ontdekt. Zo durven nabestaanden nu vaak wel een woordje ter nagedachtenis te doen. De mensen die nu bij de uitvaart aanwezig zijn, zijn allemaal bekenden. Ook is een intieme uitvaart voor veel mensen een fijnere manier van afscheid nemen. Niet meer een uur condoleances in ontvangst hoeven nemen wordt ook gezien als voordeel.

Maar wat als je graag veel mensen bij de uitvaart had gewild?

Ook daar heeft Uitvaart Amsterdam een oplossing op gevonden. Bij het versturen van de rouwkaarten wordt de mensen die niet naar de uitvaart kunnen/mogen komen gevraagd een selfie te maken en daar een korte herinnering bij te schrijven. Deze selfies en herinneringen worden op kaarten gedrukt en deze worden rondom de kist gezet. Op deze manier zijn mensen er toch "fysiek" bij. Ook is het steeds meer gebruikelijk om een uitvaart vanuit huis te volgen via een speciale live-stream. Uitvaart Amsterdam maakt het mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *