Tv en internet in het nieuwe huis

We zijn druk bezig met het regelen van de verhuizing. In eerste instantie denk je dan aan alles inpakken, in dozen stoppen en wachten op de verhuiswagen. Vervolgens rijd je met de verhuiswagen naar het nieuwe huis en kan daar alles weer worden uitgeladen. Misschien nog wat schilderwerk maar voor de rest is alles klaar. Maar dat bleek niet zo te zijn. Er kwam heel wat meer kijken bij het verhuizen. Ook dingen die ik graag geregeld wilde hebben voordat we daadwerkelijk in het nieuwe huis zouden trekken. Een van die punten is dat ik het heel belangrijk vind dat er goed internet en een tv-signaal aanwezig zijn in het huis. Dat zodra je verhuist en klaar bent met inrichten je gewoon lekker je computer aan kan sluiten en weer verder kunt gaan met waar je mee bezig was. 

Coax kabel

Om dit goed aan te leggen in ons nieuwe huis heb ik een COAX kabel besteld. Dit is een kabel die binnen in het huis via de plek waar de televisie en internet binnenkomen kan lopen tot de plek waar je het nodig hebt. Bijvoorbeeld vanaf de antenne naar de werkkamer of naar de televisie in de woonkamer. Deze kabel wordt in de volksmond ook wel eens een antennekabel genoemd. Toen ik mij ben gaan inlezen voordat ik deze kabel wilde bestellen kwam ik erachter dan er verschillende soorten en maten bestaan voor deze kabels. Zo zijn er kabels die het prima doen maar zijn er ook hoogwaardige kabels. Ook verschillen de kabels heel erg in lengte. Dit kan wel oplopen tot een lengte van 500 meter! Ik kan me niet voorstellen dat ik zo een lange kabel nodig heb. Maar toen dacht ik aan bedrijven of grote kantoren en toen snapte ik dat het in sommige gevallen wel handig kan zijn.

Aanleggen van de kabel

Ook kan er gelet worden op de kwaliteit wanneer men een coax kabel aanschaft. Er bestaan namelijk verschillende kwaliteiten. Er kan bijvoorbeeld gelet worden op het kabel keurmerk. Wanneer een kabel is voorzien van dit keurmerk dan betekent dit dat de kabels zijn goedgekeurd door onafhankelijke experts. Als u hier zeker van wil zijn kan dit een fijn pluspunt zijn. Nadat ik de voor mij juiste kabel had besteld was het tijd om hem aan te gaan leggen in het nieuwe huis. Ik had gelezen dat ik moest opletten dat ik de coax kabel niet in een te scherpe bocht mocht leggen, hier heb ik dus goed op gelet. Ik zette daarna de tv aan en het signaal was super, ik was heel blij met deze lange coax kabel van goede kwaliteit. Ideaal om het nieuwe huis van tv-signaal te voorzien. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *