Tips voor hoortoesteldragers in de zomer

Als je een hoortoestel draagt, kan dit in de zomer wat problemen met zich meebrengen. Zeker als je graag ligt te zonnen in je achtertuin of aan het strand, is het aan te raden om met een aantal dingen rekening te houden. Wij geven je in dit artikel een aantal tips voor het dragen van een hoortoestel in de zomer.

  1. Houd je hoortoestel uit het zonlicht

Met het warme weer zit je hoortoestel misschien niet zo comfortabel en doe je hem liever af en toe uit. Belangrijk is dan om het apparaat niet in direct zonlicht te leggen. Ook kun je het beter niet achterlaten in de auto of in de vensterbank. Op dit soort plekken en in direct zonlicht kan het hoortoestel erg heet worden, waardoor de kunststof buitenzijde kan gaan vervormen.

  1. Smeer geen zonnebrand op je hoortoestel

Je bent vast niet van plan om je hoortoestel in te smeren met zonnebrand, maar het kan voorkomen dat er per ongeluk iets op terecht komt als je je insmeert. Aangezien de buitenkant van kunststof is gemaakt, kan dit beschadigt raken door de chemicaliën die in huidverzorgingsproducten als zonnebrandcrème zitten. Het is daarom aan te raden om je hoortoestel eerst uit te doen voordat je je gaat insmeren. Doe hem pas weer in als de zonnebrandcrème goed ingetrokken is en je handen ook geen crème meer bevatten.

  1. Vergeet je reserveonderdelen niet mee te nemen op vakantie

Je vakantie kan een stuk minder leuk worden als je hoortoestel niet meer goed werkt en je minder goed kunt horen. Zorg er daarom altijd voor dat je reserveonderdelen meeneemt in je koffer. Hierbij kun je denken aan extra batterijen en een oorsmeerfilter.