Thuisgebruik met bloeddrukmeter omron

logo-ziv-small

De bloeddrukmeter Omron helpt jou bij het meten van je bloeddruk. Bloeddruk is een maat voor de kracht die jouw slagaderlijke wanden ervaren wanneer je bloed circuleert. Een hoge bloeddruk kan voor verschillende ernstige gezondheidsproblemen zorgen. Hierbij kan je denken aan een hartaanval, hartfalen en beroertes. Hier heeft bijna een derde van de volwassenen in Nederland last van,  dit betekent dat veel mensen risico lopen. Gelukkig kan een huisarts hierbij helpen en kunnen ze jou bloeddruk beheren door voeding, beweging en medicatie. Ook kunnen ze jou aanraden om een bloeddrukmeter aan te schaffen voor thuisgebruik.

De verschillende bloeddrukmeters

De bloeddrukmeter Omron is een vertrouwd merk wat nauwkeurige resultaten levert om jouw gezondheid onder controle te krijgen. Er zijn erg veel soorten modellen, waardoor het moeilijk is een keuze te maken. Daarom moet je je goed verdiepen in de bloeddrukmeters. Er zijn twee soorten bloeddrukmeters. De bovenarmbloeddrukmeter en de polsbloeddrukmeter. Het belangrijkste verschil is dat bij het meten op de pol de kans op beweging groter is. Voorderest kan je de bloeddrukmeters in 3 eigenschappen indelen:

  • Nauwkeurigheid
  • Gebruiksgemak
  • Aanschafwaarde 

Als je een nauwkeurige meting van jouw bloeddruk heb je een bloeddrukmeter nodig met de juiste manchetmaat voor jouw biceps. Daarnaast heb je ook nog keuze uit een handmatig of een automatisch model. Ook zijn er bloeddrukmeters met geheugenfuncties, dit is handig om de eerdere metingen met elkaar te vergelijken. Er zijn ook draadloze bloeddrukmeters, hierdoor kan je aan de hand van een app op een mobiel apparaat de metingen monitoren. Je kunt deze ook doorsturen naar een elektronisch medisch dossier, dit helpt jou om jouw arts op de hoogte te houden.