Oliekoeler

Snel ongemerkt slijtage van je motor

Soms heb je schade of slijtage aan de motor van je auto, maar je vraagt je af hoe dat komt. Alle onderdelen zijn nagekeken, goed bevonden en toch is er overmatige slijtage, dit kan duiden op olie die te heet wordt en niet goed meer smeert in je motor. Hierdoor slijten de onderdelen harder dan normaal, door het gebruik van een oliekoeler voorkom je dit. De olie blijft op een normale temperatuur waardoor deze de goede smering blijft geven. Geen slijtage van de onderdelen meer, en nog belangrijker defecten.

Onderhoud

Nadenken over je rijstijl

Er wordt over het algemeen niet nagedacht wat een snelle en sportieve rijstijl voor gevolgen heeft voor de conditie van je motor. Denk je er bijvoorbeeld wel eens over na dat de olie zo heet wordt dat deze de motor niet meer smeert? Hoe sneller je rijdt hoe eerder de olie warm wordt tijdens het rijden. Gebruik je een oliekoeler dan zorg je er in ieder geval voor dat je auto de smering krijgt die het nodig heeft, geen onnodige schade van je motor of de onderdelen. Voordelig kun je een hoop problemen voorkomen met de aankoop van de koeler.

Goede kwaliteit

Nadelen bij het gebruik van een koeler

Over het algemeen zijn er niet veel nadelen te vinden over het gebruik van een oliekoeler, enige nadeel is alleen dat je bij het olie verversen iets meer olie gebruikt dan zonder koeler. De olie mag niet te lang verouderen, dit gaan ten koste van de kwaliteit en de smering van je motor. Zeker als je korte afstanden rijdt is de olie snel vuil en zal eerder vervangen moeten worden. Ook in de winter is dit het geval en mensen die veel kilometers per jaar rijden.