industriele naaimachines

Kleding naaien? Deze tips gaan jou helpen!

Kleding naaien met een gewone naaimachine of industriële naaimachines is iets wat veel mensen graag zouden willen kunnen. Vaak hebben ze er echter het geduld of de tijd niet voor. Toch hoeft het niet zo moeilijk te zijn, als je maar wat geduld hebt. In dit artikel delen wij een aantal tips voor beginners.

industriele naaimachines
  1. Start met katoenen stof

De makkelijkste stof om mee te leren naaien is katoen. Dit komt omdat deze stof geweven is. Daarbij glijdt het ook niet van je naaimachine af, zoals bij chiffon bijvoorbeeld wel het geval is. Zoek daarom een stuk oud katoen in je kledingkast en start hiermee.

  1. Maak er een gewoonte van

Als je één keer per jaar achter de industrie naaimachine zit, ga je het niet zomaar aanleren. Probeer er daarom een gewoonte van te maken door elke week te naaien. Het liefst doe je zelfs elke dag een stukje. Zolang je het op regelmatige basis blijft herhalen, zul je het veel sneller aanleren.

industriele naaimachines
  1. Focus je op één patroon

Op het begin moet je zoveel leren als je gaat naaien. Je zult bijvoorbeeld moeten leren om goed met je naaimachine om te gaan. Je moet er gevoel voor krijgen. Daarom is het aan te raden om met één patroon te starten. Blijf doorgaan met dit patroon totdat je echt overweg kunt met je naaimachine. Vervolgens kun je starten met het volgende patroon. Herhaal dit patroon ook weer een aantal keer, zodat je het echt goed aanleert.

Geef een reactie