henna brows

In 5 simpele stappen mooie henna brows

Henna. Je vindt het vandaag de dag overal terug. Voor het lichaam, voor het haar en voor de wenkbrauwen. Wij vinden de laatste optie met name interessant. Hoe zorg je er met deze verfsoort namelijk voor dat jouw wenkbrauwen er mooi uitzien? Gelukkig is de methode best makkelijk. In deze blog nemen wij de verschillende stappen vluchtig met je door.

Kun je na het lezen van deze blog wel wat extra hulp gebruiken? Volg dan de opleiding henna brows van Perfect Eyelash. Zo weet je zeker dat je met de juiste kennis de wereld van PMU ingaat.

Stap 1: shape de wenkbrauwen

Iedereen die henna brows laat zetten, verwacht natuurlijk mooie, strakke wenkbrauwen. Hiervoor is een goede voorbereiding dan ook onmisbaar. Zorg er daarom eerst voor dat de nabije omgeving goed onthaard wordt. Dit kan door thread of wax te gebruiken. Jouw keuze in producten bepaalt hoe strak de wenkbrauwen worden. Kies daarom altijd voor materiaal voor professionals.

Stap 2: meng het hennapoeder

Nu komt de henna om de hoek kijken. In de meeste gevallen heb je aan één schepje hennapoeder meer dan genoeg. Voeg hier een tiental druppels warm water aan toe en meng dit tot er een gladde pap overblijft. Laat het geheel vervolgens een aantal minuten rusten. Is het mengsel te vloeibaar? Dan heeft dit nare gevolgen voor de kleur.

Stap 3: reinig de huid

Terwijl de henna even staat te rusten, kun jij mooi de wenkbrauwen van de klant reinigen. Voor het aanbrengen van henna is het namelijk belangrijk dat de wenkbrauwen schoon en vetvrij zijn. Gebruik hier het liefst een speciale lotion voor. Laat de huid vervolgens goed drogen.

Stap 4: breng de henna aan

De henna heeft gerust en de wenkbrauwen zijn schoon. Het mengsel kan nu op de wenkbrauwen worden aangebracht. Doe dit met een fijne, angled brush. Stempel en druk het hennamengsel goed in de huid. Let hierbij op dat het goed over het oppervlak verdeeld wordt. Werk kleine foutjes weg met een wattenstaafje met tint remover. Loop de lijnen van de wenkbrauw hier ook één keer mee langs.

Stap 5: verwijder de henna

De henna moet je natuurlijk niet direct verwijderen. Anders heeft de behandeling geen enkele zin. Laat het mengsel ongeveer 20 minuten intrekken. De aanzet mag je iets eerder verwijderen. Je creëert dan het zogenoemde ombre-effect: de intensiteit van de wenkbrauw