Hoe geef je de beste babyshower

De babyshower is een redelijk modern evenement maar inmiddels als heel cruciaal. Je kan je eigen babyshower gooien maar het is wel de gewoonte dat anderen hem voor je organiseren. De babyshower is een vrolijke en gezellige dag waarin de moeder inmiddels al de prachtige zwangerschaps gloed heeft maar ook niet meer tegen al te veel wild heden kan. Ook is het misschien een ander feest dan gewend omdat er natuurlijk geen alcohol wordt geschonken! Toch kun je er iets heel moois van maken. Kies er bijvoorbeeld voor om mocktails te maken. Zo voelt de aanstaande moeder zich ook volledig betrokken in het evenement en de gezelligheden. Het zal een heel groot deel uitmaken van de herinneringen van de zwangerschap, zorg dus ook dat er veel foto’s zijn! Dus hoe kun jij voor je vriendin, dochter of zus de beste babyshower organiseren?

Cadeautjes en eten

De cadeautjes zijn nooit het belangrijkste van een feestje, maar het is wel verwacht dat mensen dingen voor de baby kopen. Je kan een beetje kijken en mensen helpen met online kindermerkkleding kopen bijvoorbeeld. Weet de moeder al of het een meisje of jongen wordt? Help dan de gasten ook door leuke meisjes babykleding voor te stellen of leuke jongens kleding. Je kan ook samen komen om een groot cadeau te kopen. Misschien wilt de aanstaande mama een hele mooie maar dure kinderwagen, dat zou een heel mooi iets zijn om te kunnen geven. Het zal de mama heel blij maken om de hulp te krijgen want nieuwe baby’s zijn niet goedkoop. Zorg dus dat je de gasten hiermee helpt om echt goede cadeau’s te geven! Je kunt ook vragen of de gasten eten willen meenemen als ze liever geen cadeaus kopen of geld geven. Het eten is natuurlijk ook heel erg belangrijk. Veel bakkerijen hebben wel speciale dingen die je kunt laten bestellen. Zoals koekjes met baby-thema of lekkere cupcakes. Misschien kun je nog creatiever worden en ook andere snacks verzinnen. Misschien is de moeder ook al stereotypisch aan het hunkeren naar bepaalde dingen, zorg dan dat je die in ieder geval hebt. Het gaat uiteindelijk meer om de moeder dan de gasten. 

Versiering en foto’s

De versiering is ook heel belangrijk. Zorg dat er overal ballonnen hangen, het is uiteraard een feestje! Slingers zijn ook leuk en je kunt er zo ver mee gaan als je wilt. Is de nieuwe mama heel allergisch voor clichés? Dan zelfs kun je haar een beetje pesten door de meest kitsch versiering te vinden. Maar omdat het toch echt om de mama en de nieuwe baby gaat, zorg dat het wel volgens haar smaak is. Je wilt dat het een magische herinnering is vol spanning en mensen die haar lief zijn. Het hoeft ook geen volledige verrassing te zijn, je kan de mama ook vragen wat zij leuk zou vinden. Een heel leuk idee om te zorgen dat er genoeg leuke foto’s gemaakt worden is bijvoorbeeld het kopen van een aantal wegwerp camera’s die de gasten kunnen gebruiken om de hele gelegenheid vast te leggen. Dan heb je ook meteen mooie esthetische prints die meteen in het fotoboek kunnen. 

Geef een reactie