Het grootste verschil tussen de ‘normale’ nagellak en gel nagellak.

Zie je soms ook door de bomen het bos niet meer? Al die verschillende soorten en benamingen in de schappen. Normale nagellak, gel nagellak, sneldrogend, langzaam drogend, base coating, top coating, snel dekkend.. Is er niet gewoon een nagellak die al deze effecten in één geeft? 

In dit geval zou je dan toch het beste voor een gelnagellak kunnen kiezen. Deze geeft, door het toevoegen van een speciale gel in de lak, meer versteviging aan de nagels en zal dus een langere tijd blijven zitten in vergelijking tot een ‘normale’ nagellak. Ook heb je door deze versteviging minder snel de kans van het afbladderen van de lak. Zo blijft een normale nagellak, wanneer je geluk hebt, rond de 7 dagen zitten en zal een gelnagellak garant staan voor wel minimaal 2 tot maximaal 4 weken. 

Toch zit er wel een verschil in het aanbrengen van een gelnagellak. De meeste lakjes zullen beter blijven zitten wanneer er gebruik wordt gemaakt van het drogen met behulp van een UV lamp. De beste methode hiervoor is om laag voor laag de lak aan te brengen en één voor één te laten drogen en uit te laten harden onder de lamp. Een base,- en topcoat aanbrengen voorafgaand en na deze klus zijn wel aangeraden. Deze beschermen je nagels en zorgen ervoor dat deze niet zullen beschadigen of verkleuren. 

Een gellak die zonder UV lamp hoeft te worden aangebracht, zijn in vergelijking goedkoper, maar zullen het minder lang volhouden op je nagels. Mits het op een goede manier wordt aangebracht zal deze lak het minimaal 2 weken volhouden.

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil jij ook gel nagellak kopen? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar een basis,- of starterspakket. Enorm leuk om mee te spelen en te experimenteren!

Bron: https://www.pinkgellac.nl/