Geschrokken van je gasrekening? Zo bespaar je gas en energie in de winter!

Het ijs-krabben kan beginnen en het zout kan worden gestrooid. We moeten er allemaal aan geloven: het is winter! En zodra het kouder wordt, zetten we allemaal snel de kachel een stuk hoger. Elk jaar weer rond dezelfde tijd gebruiken we in heel Nederland meer gas en elektriciteit, want zonder is bijna niet te doen. Het liefst nemen we ook zo vaak mogelijk een warm bad of douche. Hoewel het ons gemoed heel goed doet, ziet onze rekening er heel erg anders uit. Dit kan ook anders, er zijn zeker manieren om bewuster met gas en elektriciteit om te gaan en te besparen op gas!

Tip 1: Hr-ketels

Besparen kan ook met behulp van een energiezuinige cv ketel. Met de hr-ketel van Engie Energie verwarm je je huis en warm water uit de kraan en douche. De hr-ketels hebben een energiezuinige pomp en gebruiken van restwarmte waardoor de totale energieverbruik flink verlaagd, net als de rekening!

Tip 2: Schaf de juiste stoffen aan

Voor vele mensen is het onprettig om in een koude kamer te slapen of om in een koude kamer gezellig op de bank een film te kijken. Schaf daarom voldoende dekens aan die gemaakt zijn van warm houdende stoffen zoals wol en fleece. Wanneer dit je nog niet warm genoeg houdt, zijn er genoeg leuke kruiken op de markt die lang warmte vasthouden!

Tip 3: Minder elektra in huis

Vaak hebben we het niet door, maar veel van onze dagelijkse activiteiten zorgen voor onnodige energiekosten. Trek altijd alle stekkers van apparaten die niet worden gebruikt uit de stopcontacten; draai de was, droger en de vaat op de uren dat je minder betaalt voor elektrogebruik; schaf heerlijke geurkaarsen aan in plaats van lampen te gebruiken tijdens een dinertje of een avondje op de bank; en zet in ieder geval altijd alle lampen uit die je echt niet gebruikt.