Functioneel en stijlvol, railverlichting dient als lichtbron.

In de enorme wereld van verlichting zijn er veel glanzende, sprankelende stukken die alleen bestaan ​​om een ​​kamer te verlichten. Sommige zijn bedoeld om zacht licht te geven, andere helder licht, en sommige zijn er gewoon om een ​​beetje kleur toe te voegen. Het is gemakkelijk om te verdwalen in de massa, door elk type en ontwerp te sorteren om het ontwerp te vinden dat het beste bij jouw huis past. De verlichting moet helder genoeg zijn om het werk te doen, maar ook iets dat past bij het ontwerp van de kamer, en die bepalende kenmerken zijn niet altijd duidelijk bij het online winkelen.

Met name bij railverlichting zijn er niet alleen veel opties, er is ook behoorlijk wat verwarrende informatie. Een online zoekopdracht levert tegenstrijdige definities van termen op, omdat op rails gebaseerde verlichtingssystemen zo uniek zijn dat ze zelfs gemeenschappelijke onderdelen op een andere manier gebruiken. Voordat je een railverlichtingssysteem koopt, bekijk je de basis die volgt en beslist je zelf of railverlichting het antwoord is op de opstelling van jouw huisverlichtingssysteem. 

Wat is spoorverlichting?

Spoorverlichting is, zoals de naam al aangeeft, elke verlichtingsfunctie die een aan het plafond gemonteerde steunrail of een rail gebruikt om de elektriciteit aan individuele verlichtingsarmaturen te leveren. Bij elke andere lamp (of armatuur) creëert een gloeilamp die in een lampfitting is gedraaid de elektrische verbinding met de lamp om de lamp binnenin te verlichten. Spoorverlichting werkt op vrijwel dezelfde manier, behalve dat de hele lamp zelf op de baan wordt aangesloten om energie op te nemen, in plaats van alleen de lamp.

Standaard lineaire railverlichting

Standaard lineaire railverlichting is de “traditionele” railverlichting, eenvoudig te installeren met eenvoudige schroeven en te verbinden met bestaande elektrische circuits, meestal in het plafond. Een ingesloten en holle staaf met vierkante randen is aan het plafond gemonteerd en de lamp wordt tussen de rails gestoken en gedraaid om de binnenrand van de staaf op te vangen om de armatuur vast te zetten. Binnenin lopen blootliggende elektrische leidingen over de lengte van de baan, vastgezet in groeven, en het metaal in de basis van de armatuur raakt de verbindingen en voedt het individuele licht door het circuit aan het einde van de baan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *