Een dagje Antwerpen

Een dagje een andere stad verkennen is enorm leuk, vooral wanneer je dit doet met een vriend, vriendin of partner. Elke stad heeft zijn eigen karakter en verborgen parels, en met wat online research vooraf kan het helemaal niet meer misgaan. Zelf ben ik laatst met een vriendinnetje naar Antwerpen gegaan. In deze blog vertel ik ik je alles over dit uitstapje, en wie weet haal jij er wel inspiratie uit voor jouw dagje antwerpen! 

De ochtend

We zijn de dag begonnen met de thalys, die ons in maar liefst een uur en 15 minuten van Amsterdam naar Antwerpen centrum bracht. In de trein hebben wij wat fruit gegeten, want het ontbijt moest natuurlijk plaatsvinden in Antwerpen. Via de aanbevelingen op Tripadvisor kwamen we uit bij een lokaal cafeetje in een enigszins afgelegen zijstraat van het centrum. Het uiterst vriendelijke personeel en het verrukkelijke eten maakte dit de eerste geslaagde stop van de dag, een goed begin dus. 

Onze buik was goed gevuld, en we waren klaar om de stad te ontdekken. Op de agenda stond in ieder geval een aantal musea en andere bezienswaardigheden die wij wilde bezoeken. Online vond ik de tip om hiervoor een Antwerp City Card aan te schaffen. Deze kaart is 24 uur geldig, en voor 25 euro per persoon krijg je gratis toegang tot de musea in Antwerpen en een aantal andere attracties. Tevens ontvang je korting op verschillende plekken in Antwerpen en mag je gratis met het openbaar vervoer reizen. De volgende stap was dus logischerwijs het toerismekantoor op de grote markt, waar wij weg liepen met de City Card.

De middag

Het is misschien wel het bekendste gebouw in Antwerpen, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Persoonlijk heb ik niet zo heel veel met kathedralen en ging ik hier vooral heen voor mijn vriendin, toch is het een gebouw wat je bezocht moet hebben. Eenmaal binnen kun je verloren raken in de prachtige schilderwerken en de architectuur. Zeker een bezoekje waard dus. Naast het bezoek aan de kathedraal hebben we ook nog het Rubenshuis meegepakt. Het rubenshuis is de voormalige woning van Peter Paul Rubens, een Vlaamse schilder meester. In dit musea kun je zijn schiderijen bewonderen, en krijg je een kijkje in het leven van de schilder meester. 

De avond

Waar we nog een ander musea op de planning hadden, schrokken we van de tijd. Half 7, tijd om avond te eten. Om zeker te zijn van een plekje hadden wij vooraf gereserveerd bij de 7 schaken, een populaire eetgelegenheid in Antwerpen. Wederom was de service en het eten perfect, een goede basis voor de rest van de avond. 

Na een uurtje gezellig tafelen besloten we dat het tijd werd om ons geluk te beproeven en naar een casino te gaan. Van tevoren hadden wij afgesproken maximaal 50 euro in te zetten, en het daarmee te doen. Mijn 50 euro had ik al gauw verdubbelt, en gretig speelde ik verder. Helaas was mijn geluk van korte duur en was ik al snel mijn geld verloren, het blijft natuurlijk gokken. Let op, gokken is verslavend en kan serieuze gevolgen hebben. Zoek bij een gokprobleem altijd professionele hulp. 

Een uur later en 50 euro lichter stonden we weer buiten. Nog een wijntje om ons verdriet weg te drinken en toen stond de Thalys richting Amsterdam ons alweer op te wachten. Een geslaagd dagje Antwerpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *