De leukste uitjes met je kinderen

Natuurlijk wil je als ouder graag leuke dingen doen met je kinderen. Het weekend is dan ook het perfecte moment om op een leuk uitje te gaan. Als je meerdere kinderen hebt is het leuk om af te wisselen wie je mee neemt. Ook kun je natuurlijk met het hele gezin er op uit gaan. In deze blog een aantal leuke ideeën voor een uitje met je kind(eren). 

Dierentuin

Een dierentuin is altijd een leuk dagje uit. Een typische activiteit voor het hele gezin. Een dierentuin heeft zoveel dieren dat je er zeker een hele dag zoet bent. Vaak heeft een dierentuin ook shows op bepaalde tijden waarbij er dieren worden gevoerd of een toneelstuk wordt gegeven. ‘S middags kan je lekker lunchen bij een van de vele restaurantjes. Ook kunnen de kinderen hun energie kwijt bij de speeltuinen die overal in het park te vinden zijn. 

Winkelen

Dit is een leuk uitje om met een van je kinderen alleen te doen. Duik ter voorbereiding samen de kledingkast van je kind in om te bekijken wat er nog nodig is. Als je kind oud genoeg is kan je hem of haar ook zelf met ideeën laten komen. Daarbij kan je letten op de kleur en de stof van de kleding. In de winkels kan je letten op kleur, prijs en het merk. Het merk vingino heeft bijvoorbeeld veel stoere kleding. Andere leuke merken zijn quapi, b nosy en noppies. 

Museum

Je zou het niet denken maar een museum kan erg leuk zijn, ook voor kinderen. Er zijn jeugd museums waarbij je kind leuke interessante dingen kan leren op een kinderlijke manier. Heb het met je kind over zijn of haar interesses en zoek een museum die daar bij aansluit. In vrijwel alle kindermusea is een interactief programma waarbij je kind iets kan maken, zelf kan onderzoeken of kan uittesten. Het is ook nog eens hartstikke leuk om dit samen met je kind te doen.