De batterij van een e-sigaret

Een e-sigaret heeft altijd een bepaalde batterij inzitten die ervoor zorgt dat jij een lange tijd per dag kunt genieten van het smaakje dat in jouw e-smoker zit. Je kunt hierbij kiezen uit het type batterij, het vermogen en het merk. Om te voorkomen dat je lang aan het zoeken bent, kun je dit voor jezelf al helder hebben voordat je de pagina doorloopt. Daarnaast is het altijd goed om te weten hoe de batterij werkt en hoe je de levensduur van de batterij zo lang mogelijk kunt rekken.

Verschillende mogelijkheden

De batterij is nodig om de e-sigaret aan te zetten. Hiervoor hoef je vaak alleen het knopje ingedrukt te houden en de batterij wordt geactiveerd. De coil wordt verhit, waardoor de e-liquid kan verdampen en je kunt beginnen met roken. Hoe heter, hoe meer damp je ermee kunt produceren. Dit heeft allemaal te maken met het soort batterij, de weerstand van de coil en het voltage van de batterij zelf. Bij meermaals gebruik is het aan te raden om een zwaardere batterij aan te schaffen. Je kunt de batterij immers niet eindeloos op blijven laden. Wel blijft de batterij tussen de vier en tien uur meegaan bij een gemiddeld verbruik.

Een langere levensduur

Je kunt ervoor zorgen dat jouw e-sigaret langer meegaat. Zo moet je goed opletten dat je de smoker op de juiste manier gebruikt, zodat er geen vloeistof in contact komt met de batterij. Ook moet je hem niet in een warme omgeving laten liggen. De batterij mag namelijk niet warmer dan 45 graden worden. Als je een nieuwe batterij plaatst, moet je ervoor zorgen dat deze er goed inzit. Ook mag de batterij niet beschadigd, vervormd of verkleurd zijn. Dit sloopt namelijk niet alleen de batterij zelf, maar ook de rest van jouw e-sigaret.