Bamboe

De 4 grootste voordelen van bamboesokken

Bamboe. Het is een waar geschenk als het om duurzaam materiaal gaat. Het wordt werkelijk overal voor gebruikt. Kastjes. Koffiemokken. Pennen. Kleding. Bamboe kan alles aan. Dat is ook niet zo vreemd. Zeker als het om bamboesokken gaat, kent het materiaal ideale eigenschappen. GoBamboosa – gespecialiseerd in het verkoop van deze producten – vertel je er graag meer over. Lees snel mee!

1. Ze voorkomen voetproblemen

Steeds meer mensen krijgen ermee te maken: voetproblemen. Schimmels. Eczeem. Zweet. Ze zijn bijna niet meer uit het dagelijks leven weg te denken. Zeker nu de temperaturen weer langzaam hoog oplopen, slaan bacteriën en schimmels enthousiast hun slag. De oplossing? Sokken tegen zweetvoeten. Oftewel: bamboesokken. De vezels van het materiaal is van nature antibacterieel. Ze geven bacteriën en schimmels dus geen enkele kans.

2. Ze voeren vocht af

De onderkant van onze voeten zijn ware zweetfabrieken. Met 125.000 zweetklieren per voet wordt er nogal wat vocht geproduceerd. Hierboven las je al dat bacteriën geen enkele kans meer krijgen. Van een vieze zweetlucht is dus geen sprake meer. Maar natte voeten? Dat is ook niet bepaald fijn. Gelukkig absorbeert bamboe al het vocht. Zo blijven jouw voeten droog en loop jij minder kans op blaren en ander letsel. Ideaal voor tijdens het sporten!

3. Ze zijn perfect voor de gevoelige huid

Parfum. Chemicaliën. Vandaag de dag steken overgevoeligheden en allergieën steeds vaker de kop op. Niet zo vreemd, want er zitten rare stoffen in onze gebruiksartikelen verwerkt. Zo ook in sokken. Vaak worden er van onuitspreekbare stoffen gebruik gemaakt. Bij bamboesokken is dit niet het geval. Deze zijn puur natuur en zacht voor de huid. Dus heb jij last van een gevoelige huid of een allergie? Dan zijn bamboesokken de ideale oplossing!

4. Ze zijn thermoregulerend

Koude voeten in de zomer. Warme voeten in de winter. Dat is het ideale plaatje toch? Door bamboesokken te dragen ervaar je precies dat. De vezels bevatten namelijk kleine gaatjes, waardoor ze lekker ademen en thermoregulerend zijn. Oftewel: ze zijn lekker warm in de winter en juist koel in de zomer. Over wonderen gesproken…