Bruisende drankjes

Als we het over bruisende drankjes hebben dan komen er verschillende soorten drankjes naar boven. Cola, Fanta, Bier en andere bruisende drankjes zijn goede voorbeelden hiervan. Maar het bruisende drankje waar we het in dit artikel over gaan hebben is witte wijn en rode wijn. Rode wijn is niet heel bruisend, maar het is wel handig om te weten wat het verschil tussen de twee is. Hier gaan we wat nader op in!

Witte wijn

Witte druiven zijn de basis voor witte wijn. Deze druiven produceren sap dat kleurloos is na de gisting. Onder de witte wijnen zijn er verschillende smaken. De Chardonnay heeft een volle smaak met een citrus- al dan niet botersmaak. De Sauvignon blanc is een kruidige meloen smaak terwijl een Moscato meer naar grapefruit en muskaat smaakt. Daarnaast is er de Pinot Grigio, deze is knapperig en droog, waar de Riesling hier ook op lijkt maar lichter is en een nasmaak heeft van appel. Witte wijn smaken variëren van zoet naar droog en wordt vaak gecombineerd met verschillende gerechten, waaronder: vis, varkensvlees, gevogelte en fruit.

Rode wijn

Tegenover de witte wijn staat de rode wijn. Rode wijnen worden gemaakt van donkere druiven, de kleur van deze druiven varieert van blauw tot zwart. De smaak van de rode wijnen is complexer dan die van de witte wijnen, dit komt door de bittere smaak en de puckering. Een aantal populaire rode wijnen zijn: de Cabernet Sauvignon die een volle smaak heeft, de merlot met een chocolade achtige of thee achtige smaak. Daarnaast is er ook de Pinot Noir die een fruitige smaak heeft en verder nog de Shiraz met een volle rokerige/vlezige smaak of de Zinfandel met een rijk maar donker en kruidige smaakprofiel. Rode wijnen worden het vaakst gecombineerd met gerechten die bestaan uit rund, varken, chocolade en kaas.

Bron: De Gouden Ton

Geef een reactie